Kinderpneumologie

Mucoviscidose maakt uw kind veel gevoeliger voor luchtweg infecties, waardoor een nauwkeurige opvolging door een kinderlongarts belangrijk is.


Een preventieve aanpak kan de longproblemen voorkomen en beperken en er voor zorgen dat er heel langdurig een goede longfunctie wordt behouden. Om aan deze belangrijke zorg tegemoet te komen werken er binnen het Mucoviscidosecentrum vier kinderlongartsen.

  • Prof. Dr. Frans De Baets

  • Prof. Dr. Sabine Van daele

  • Dr. Petra schelstraete

  • Dr. Filomeen Haerynck

Uw kind zal bij de consultaties afwisselend door één van die 4 artsen gezien worden. Wanneer vooreerst de diagnose bij uw zoon/dochter gesteld wordt zal één van hen als referentiearts aangewezen worden. Wanneer U een longprobleem bij uw kind vermoedt en U overleg wilt kunt U zich steeds tot uw referentie arts richten. Deze zorgt er voor dat het probleem opgelost wordt of dat hij of zijzelf of één van de kinderlongartsen uw zoon of dochter vervroegd kan zien.

De longfunctie is een belangrijk onderzoek om de toestand van de longen te evalueren. Daarom zal dit onderzoek van zodra uw kind deze test betrouwbaar kan uitvoeren bij nagenoeg elke controle uitgevoerd worden. De longen van kinderen met Mucovicidose worden snel gekoloniseerd door bacteriën, om dit fenomeen onder controle te houden, wordt bij elk onderzoek een bacteriële kweek ingesteld op een opgehoest slijmstaal of op een vochtstaal dat uit de keel met een slangetje opgezogen wordt of met een wattendrager wordt afgenomen (naso faryngeaal aspiraat).

Uw steun helpt.

Giften ter ondersteuning zijn steeds welkom.
U kan dit doen via overschrijving op ons rekeningnummer :

BE 24 979-5814989-38

 

Voor giften vanaf 40 Euro ontvangt u van onze vereniging een fiscaal attest.

 

ATS - RUN

Recreatieve aflossingsmarathon ten voordele van o.m.  muco

De zesde editie van de ATS RUN (en Kids Run) ging door op 30 juni 2013

 

Help ons helpen.

Wij zijn voortdurend op zoek naar acties die mucoviscidose onder de aandacht kunnen brengen...

Lees meer ...

 

Contact

Voor alle praktische inlichtingen kan je terecht bij de mucoviscidose-verpleegkundigen:
Marleen: 09/332 24 12 of Ann: 09/332 51 26
E-mail : info.cf@uzgent.be